Sigurni smo da ste čuli za Festival omladinskog aktivizma u Ključu koji se održava već 4. godinu zaredom. Odlična atmosfera, ljudi, ambijent i zanimljive teme je ono po čemu je FOA prepoznat među mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. 

Ono zbog čega je ovaj festival značajan mladima u Ključu jeste to da se na Alinoj Luci (lokalna plaža na rijeci Sani) okupe mladi iz svih krajeva BiH, koji sa sobom donesu novu energiju i mnoštvo ideja. Iz godine u godinu Festival raste, razvija se u priču koja postaje ne samo priča mladih u Ključu već svih onih koji jednom dođu i rado se vrate i naredne godine.

Ove godine na FOA pričamo o izborima i mladima, šta je uloga mladih u ovom procesu, da li mladi biraju ili samo glasaju, šta se dešava sa mladima koji uđu u političke stranke i koliko se oni zalažu za svoju populaciju. Postavljamo pitanje Šta te tišti i pozivamo mlade da to i glasno kažu, ali i da zajedno pokušamo dobiti odgovore. Često krivimo medije za nekvalitetno informisanje, a mi ove godine postavljamo pitanje kako mi, mladi, možemo prikazati stvarnost kakvom je mi vidimo.

Povezujući učešće mladih na Izborima i medije imamo za cilj pokazati da mladi svojim stavovima mogu uticati na promjene, ali i na važnost načina na koji iznosimo stavove! 

U FOA timu je aktivno i kako kažu u organizaciju je uključeno dosta mladih kako iz Ključa tako i iz drugih gradova kao što je Tarčin, Banja Luka, Sarajevo, a koji će svojim radom ovaj Festival učiniti još zanimljivijim i korisnijim za sve one koji budu prisutni.

Prijave su otvorene do 19.07.2018. i mogu se prijaviti mladi u dobi od 15 do 30 godina. Prijavite se OVDJE