Budi dio prvog omladinskog pisma i RECI šta te TIšti budućim predsjednicima BiH. Ove godine FOA  šalje pismo budućem Predsjedništvu BiH sa zahtjevima mladih koje pozivamo da ostave svoje komentare i podrže našu inicijativu.

Šta je to što tišti mlade u BiH bila je jedan od osnovnih motiva o kojima smo razgovarali na ovogodišnjem Festivalu omladinskog aktivizma. Mnogo toga je rečeno, a ponešto smo i zapisali s namjerom da to pismo pošaljemo budućem Predsjedništvu BiH.

Svjesni da će kandidati svih politiških opcija i na svim nivoima pričati o mladima u svojim predizbornim kampanja mi smo odlučili pismo sastaviti ne osvrćući se na ono što će biti rečeno već na ono što hoćemo da se desi nakon izbora.

S toga, ovdje je naše pismo koje smo počeli pisati na FOA 2018, a uz vašu pomoć ga namjeravamo završiti do kraja avgusta, u septembru uvažiti što više vaših komentara, a u oktobru poslati na adresu Predsjedništva.

Kako mogu biti dio inicijative?

Pročitaj pismo OVDJE, podrži potpisom  te RECI šta te TIšti ukoliko već nije rečeno.

Ovogodišnja tema Internacionalnog dana mladih 12.08. je SIGURAN PROSTOR ZA MLADE. Mi želimo siguran prostor da radimo, da se družimo, pokažemo kreativnost, kritikujemo, dajemo prijedloge i budemo uvažavani kao mladi ljudi u BiH!

Sretan nam svima Internacionalni dan mladih